In caz ca vre-un coleg de-al nostru, de aici de pe forum , intentioneaza sa liciteze la urmatoarea moneda ar trebui sa stie ca moneda nu arata cum ar trebui.
http://cgi.ebay.de/Rumaenien-Silber-Den ... 0358189553
Mircea cel Batran falsModeratori: vlahul, berserkr, Adminus Maximus
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Mircea cel Batran falsIn caz ca vre-un coleg de-al nostru, de aici de pe forum , intentioneaza sa liciteze la urmatoarea moneda ar trebui sa stie ca moneda nu arata cum ar trebui.
http://cgi.ebay.de/Rumaenien-Silber-Den ... 0358189553
Bine-nteles ca nu arata, pentru ca nu e un original.
Merci pentru anunt, o sa adaug imaginile la galeria de falsuri.
Credeti ca va sta careva sa trimita mailuri la fiecare moneda falsa? Sunt asa de multe...
Buna seara,
Va rog daca se poate sa imi precizati daca urmatoarele piese sunt in ordine. Sunt de la acelasi user care are la vanzare si falsul semnalat de domnul GLV. http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Dabija-Vo ... 240%3A1318 http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Dabija-Vo ... 240%3A1318 http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Dabija-Vo ... 240%3A1318 http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Dabija-Vo ... 240%3A1318 Am intrat la banuieli cand am vazut ca acelasi user vinde si falsuri.
Eu zic ca sunt ok monedele, dar intrebarea este daca sunt sigur falsuri Dabija. Din cate stiu eu monedele respective au fost falsificate si in alte tari nu numai in Moldova.
La una din licitatii veti vedea ca face trimitere la Buzdugan. Oare la moneda cu Mircea de ce nu exista aceasta trimitere?
Multumesc pentru raspunsul prompt. Sincer sa va zic nu stiu daca sunt sigur falsuri batute pe teritoriul moldovenesc dar daca anii precizati de vanzator sunt corecti atunci doar cei din 1662 pot apartine lui Dabija. Despre cele din 1618 si 1620 nu stiu nimic(tind sa cred ca nu acestia sunt anii si vanzatorul a gresit).( Eu inca sunt la inceputurile inceputului in ceea ce priveste medievalele).
Din ce am citit acum intr-un articol din CR din 2006 se pare ca Dabija infiinteaza monetaria in cetatea Sucevei in anul 1662 care continua sa bata falsuri pana in 1668 cand polonii se plang la Poarta. Am cautat si pe romaniancoins monede asemanatoare, dar nu am gasit decat 2 exemple. Sunt foarte multe variante la acesti silingi si cum inca nu cunosc exemple( sa am in minte niste imagini de comparatie) nu stiu sigur daca sunt ceea ce vanzatorul zice. Din pacate nu am nici catalogul lui Buzdugan pentru a compara cu ceva imagini aceste monede. As fi recunoscator daca cineva mi-ar putea da mai multe informatii despre aceste monede. Intre timp mai cercetez si daca aflu noutati revin cu informatii. P.S: In link-ul al treilea(imitatie a lui sigismund III) mi se pare mie sau apare un cap de bour?
Nu este nici un cap de bour. Pe o parte sunt doua chei incrucisate care reprezinta stema orasului Riga si pe cealalta parte litera S, monograma numelui lui Sigismund. V-am trimis un mesaj pe privat.
O discutie mai veche de pe forum despre monedele Dabija: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=684
Piesa asta nu mi se pare a fi batuta in jurul anilor 1600. In poza atasata se poate observa pe contur aproximativ intre orele 12 si 1 (N-NE) o muchie ascutita in timp ce in partea diametral opusa moneda este tocita excesiv. Fiind vorba de aceeasi fata o astfel de uzura nu se poate realiza in acest fel. Nu este naturala. Prin urmare cred ca muchia nu este altceva decat o muchie rezultata in urma unui proces modern si recent de ambutisare, mai ales ca pe cealalta fata se observa o curbura convexa a conturului, care intareste convingerea ca rondeaua a fost procesata cu mijloace moderne. ![]()
Multumesc pentru atentionare.
Despre celelalte ce credeti? Oare or fi falsuri batuti la Suceava sau sunt chiar shilingi autentici? Alte pareri despre aceste monede? P.S.: Vanzatorul este conational.
Ceea ce ati vazut acolo in partea inferioara a reversului este un cap de zimbru, un semn de monetar polon si nicidecum capul de bour moldovenesc, care arata altfel (cu coarnele lungi si curbate) si e inscris intr-un oval de perle sus pe revers, pe imitatiile de troieci atribuite lui Ieremia Movila: http://monederomanesti.cimec.ro/moldova/IerMovila/t_001.htm Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Inapoi la Falsurile de pe piata Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator |
||