Exodus scrie:..........................
Este greu pentru numismatul/colectionarul de rind sa fie tras in teapa de monede vechi si false.
Trebuie sa ai ochi de vultur ca sa diferentiezi, falsul de adevarat.
Deci, multa atentie se impune
Adevarat si nu numai atentie, mult studiu, cunostinte despre procedurile de producere ale monedelor autentice dar si despre procedurile folosite de falsificatori. Mie mi-e foarte greu sa ma pronunt daca o moneda e falsa la falsurile mai bine realizate tocmai pentru ca-i foarte greu de decelat intre un fals bun si-o moneda autentica. Prefer sa nu dau un verdict daca nu-s sigur si nici eu (nu c-asi fi cine stie ce expert) nu-s ferit de deceptia achizitionarii unor monede care la o vedere superficiala mi s-au parut bune iar la un studiu mai aprofundat se dovedesc false. Si am vazut destule monede care dupa "reguli" ar putea fi declarate false dar sunt autentice. Uneori natura aduce o piesa intr-o conditie foarte asemanatoare cu aceea a unui fals, ceea ce face si mai greu de spus (cel putin in cazul anticelor) care-i falsa si care nu. Desigur falsurile grosolane pot fi depistate usor si cred ca ar trebui o educatie facuta numismatilor incepatori cu privire macar la acest lucru (pentru inceput)