buna seara ! ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii despre o sursa sigura prin intermediul careia sa- mi datez si sa mi identific multe monede chinezesti si japoneze ... am probleme mari cu anii
va multumesc mult
informatii despre monede chinezesti
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
informatii despre monede chinezestibuna seara ! ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii despre o sursa sigura prin intermediul careia sa- mi datez si sa mi identific multe monede chinezesti si japoneze ... am probleme mari cu anii
va multumesc mult
Cu chinezestile treaba e complexa, ai nevoie de multa rabdare.
Eu am "Cast chinese coins" a lui David Hartill si "Chapter V: Northern Song dynasty" din "Zaiton catalogue of Ancient Chinese coins" Nu am gasit altceva pe net, dar probabil sunt cataloage si mai bune. Am pus si eu mana pe o gramada de monede medievale chinezesti, cu greu am identificat cateva dar iti trebuie rabdare muuulta ![]() Da-mi pm cu adresa de mail daca vrei pdf-urile In ce priveste sistemul japonez de notare a anilor, gasesti pe wikipedia cum e cu erele si anii.
S-ar putea sa va foloseasca:
http://www.calgarycoin.com/reference/china/china.htm Pentru monede din Japonia se gaseste pe net gratis un pdf cu urmatorul catalog: Coins of Japan - Neil Gordon Munro, Yokohama 1904
Buna ziua
referitor la catalogul precizat , tin sa va anunt ca nu detin monede atat de vechi , mai exact sunt dupa anii 50-60 din cate am reusit sa aflu de pe alte forumuri ( heisei period si sowa period )nu ma pricep prea bine . Sper sa ma ajute cineva cu o informatie mai sigura . Va multumesc
Nu stiu daca cunoasteti siteul,in caz ca nu incercati si aici :
http://worldcoingallery.com/ Poate va ajuta!!! "Audaces Fortuna Juvat !!!"
Cred ca ati postat mesajul gresit la sectiunea monede antice in loc de monede moderne.
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
Inapoi la Intrebari de la incepatori - sfaturi de la cei cu experienta mai bogata Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 4 vizitatori |
||