Gradatiile - stari de conservare monede si bancnote

Moderatori: vlahul, berserkr

Re: Gradatiile - stari de conservare monede si bancnote

Mesajde popoviciliza » 22 Mai 2017, 19:50

- continuare Cele mai mari zece mituri despre monedele „încapsulate” -

MITUL nr. 9: Monedele ieftine încapsulate valorează întotdeauna cel puţin la fel de mult ca taxa pe care o plătiţi pentru a le certifica.
Acesta este un mit deosebit de atractiv pentru inocenţi. Mulţi investitori necunoscători care cumpără monede ieftine se simt confortabil să plătească 40 sau 50 de dolari pentru aceste monede, deoarece acesta reprezintă un plus modest peste taxa de certificare. Ei presupun că, din moment ce taxa de încapsulare a fost de 25 de dolari şi plătesc doar 15 sau 25 de dolari mai mult decât atât, trebuie să fie o afacere bună. De fapt, monedele pot treacă şi trec din mână în mână pentru mai puţin decât cuantumul taxei de certificare. În final, cumpăraţi moneda, nu plasticul, şi nu trebuie să plătiţi niciodată mai mult decât valoarea monedei în sine. Multe monede ieftine – cum ar fi dolarul de argint comun şi monedele moderne din S.U.A – sunt disponibile cu semnificativ mai puţin decât costă obţinerea certificării.”
Ultima oara modificat de popoviciliza pe 22 Mai 2017, 19:56, modificat 1 data in total.
popoviciliza
******
******
 
Mesaje: 1769
Membru din: 16 Feb 2014, 18:07

Re: Gradatiile - stari de conservare monede si bancnote

Mesajde popoviciliza » 22 Mai 2017, 19:51

- continuare Cele mai mari zece mituri despre monedele „încapsulate” -

MITUL nr. 10: Este uşor să desfaceţi monedele încapsulate din capsule.
În realitate, este nevoie de mult timp şi efort pentru a scoate o monedă dintr-o capsulă – şi este nevoie chiar de mai mult timp şi efort, combinate cu experienţa practică, pentru a evita deteriorarea monedei în acest proces. Aceste capsule sunt sigilate sonic şi trebuie să fie permanente. Desfacerea lesnicioasă nu a fost o preocupare centrală la proiectare capsulelor. Dealerii deseori sparg capsulele pentru a le re-trimite în căutarea unui grad mai ridicat – şi chiar au probleme cu această ocazie. Dacă mergeţi la o magazin numismatic, veţi vedea uneori că dealerii încearcă în van să scoată astfel de monede. Ocazional, atunci când o persoană neexperimentată face desfacerea, veţi vedea chiar că monedele cad pe podea în timp ce sunt extrase. Acest lucru poate fi traumatic şi recomand ferm ca, dacă doriţi ca să scoateţi monedele din capsule şi să nu sunteţi un expert, să încredinţaţi lucrarea unui profesionist.Acestea sunt cu toate: 10 mituri de bază despre „încapsulare”. Pătează aceste concepţii greşite realizărilor Revoluţiei Încapsulării sau diminuează contribuţiile pe care aceasta le-a adus? Deloc. Certificarea independentă a fost extrem de benefică pentru numismatică. Dar, ca orice altceva, trebuie pusă în perspectivă. Trebuie să fie văzută într-o lumină clară, strălucitoare, nu prin ochelari de culoare roz. Adevărul – nu mitul – este că, chiar şi sub lumina reflectoarelor, cu adevărat încapsularea încă arată foarte bine.”
popoviciliza
******
******
 
Mesaje: 1769
Membru din: 16 Feb 2014, 18:07

Anterior

Inapoi la Intrebari de la incepatori - sfaturi de la cei cu experienta mai bogata

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 3 vizitatori