insignele RPR "... de frunte"Moderatori: vlahul, berserkr, Alex Mai exista o serie de insigne de tragator de frunte,personal nu cunosc decat aceste doua modele,posibil sa existe si alte tipuri. Oricum, sunt piese foarte rare !
Felicitari tuturor care colectioneaza asa ceva! Intotdeauna m-au atras seriile lungi si misterioase, chiar daca nu colectionez insemne militare.
Rar m-a incantat un topic cum ma incanta acesta. Astept cu mare interes postarea de noi exemplare.
Prima pare de artilerie.
...cu siguranta. problema deja s-a complicat.... au aparut lucruri noi. cele 2 de tragator cu pusti incrucisate le aveam si eu dar cea cu tevile de tun.... sa intelegem de aici ca exista cate un astfel de tragator cam pentru fiecare arma? adica ar fi de exemplu si de tanchist?
lmaLA MULTI ANI TUTROR, LA MULTI ANI, ROMANIA!
TOCMAI AM VENIT DE LA O SENZATIONALA DEFILARE CU TORTE CE A AVUT LOC PE STRAZILE TARGOVISTEI SI CE VAD PE AICI? S-AU APRINS DIN NOU SPIRITELE? FAC DIN NOU APEL LA DUMNEAVOASTRA SA DISCUTAM STRICT PE MARGINEA SUBIECTULUI PROPUS. EVENTUAL VA ROG SA DESCHIDETI UN TOPIC CARE SA SE NUMEASCA SIMPLU: "CONTRE". VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!
...domnilor, vad ca de cateva zile nu s-au mai postat fotografii cu piesele supuse discutiei.
va propun sa trecem la partea a doua a discutiei noastre: pareri, fotografii, documente cu privire la ele. incep eu cu certitudinea ca sunt inste insigne instituite cam prin anii 1949 - 1953-54, cam pana in jurul mortii lui stalin. si mai am informatii ca au fost acordate numai soldatilor.
bine inteles ca au fost acordate doar soldatilor !
nu cred ca ar fi putut acorda insigna "Sanitar de Frunte" unui medic ... sau "Ingrijitor de cai de Frunte" unui general !!!!!! ![]()
Stiu ca nu are legatura directa cu topicul... si imi cer scuze anticipat...
Poate insa ca cei interesati de acest topic le va place sa rasfoiasca si cartea din link-ul de mai jos... si poate cineva ia initiativa sa faca ceva asemanator... Inceputul pare facut in acest topic... http://www.scribd.com/doc/44710573/Mari ... jgokey-com Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
fyi - O lista in continua dezvoltare.
LISTA NOMINALA INSIGNE “DE FRUNTE” 1. ARTILERIST 2 VARIANTE (TUNURI & TUNURI + GRENADA) 2. ARTILERIST AA (TUNURI & TUNURI + SEMN AVIATIE) 3. AUTOMOBILIST 4. AVIATOR 5. CAVALERIST 6. CERCETAS 7. CONSTRUCTOR 8. CONSTRUCTOR CAI FERATE 9. ELEV (VARIANTA PE NEGRU & VARIANTA PE ALBASTRU) 10. FEROVIAR (VARIANTA PE NEGRU & VARIANTA PE ALBASTRU) 11. GENIST (LOPATA SI TARNACOP & LOPATA, TARNACOP SI GRENADA) 12. GOSPODAR 13. GRANICER (STRICT MAI) 14. INFANTERIST 15. INGRIJITOR CAI 16. MARINAR 17. MITRALIERIST (VARIANTA PE NEGRU & VARIANTA PE ROSU) 18. SANITAR 19. SPORTIV 20. TANCHIST 21. TEHNICIAN 22. TRAGATOR (STRICT MAI) 23. TRAGATOR ((2 VARIANTE CU PUSTI & UNA CU TUNURI) 24. TRANSMISIONIST (VARIANTA CU FULGERE & VARIANTA FULGERE + GRENADA) 25. VANATOR DE MUNTE (VARIANTA PE VERDE & VARIANTA PE ROSU) 26. VETERINAR NB – POZITIILE UNDE SUNT SI VARIANTE MAI 5, 6, 12, 14, 16, 18, 19, 21, 26 ![]() Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Exista variante ale celor 45 insigne descrise mai sus ( dimensiuni ale insignelor diferite , litere mai mari sau mai mici etc )
Inapoi la Ordine, medalii si insemne militare Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 2 vizitatori |
||