Crucea de fier - militari romani

Discutii - ordine, medalii si insemne militare

Moderatori: vlahul, berserkr, Alex

Crucea de fier - militari romani

Mesajde Paraipan » 14 Mar 2014, 22:14

Buna seara,

adresez si eu o intrebare catre cei ce au idee, legata de acordarea ordinului "Crucea de fier' militarilor romani in WWII:
- daca medalile acordate de statul roman militarilor romani in WWII se pot regasi nominal in monitoarele oficiale din perioada 1941-1945, unde se pot gasi distinctiile germane acordate militarilor romani?
A existat in acea perioada in Romania vreo publicatie oficiala care facea referire la ordinele de zi germane sau totul a tinut de publicatiile oficiale ale Reich-ului si de arhiva acestuia (presupun pierduta)?

Intreb acest lucru deoarece am gasit in monitoarele oficiale de la Biblioteca Nationala din Bucuresti numele bunicilor mei in ordinele de zi ale armatei romane cu diferite distinctii (de ex. Coroana Romaniei cu spade in grad de cavaler, etc.) si stiu sigur din povestirile copilariei ca au fost decorati pe frontul de est si cu ordinul "Crucea de fier".
Ideea mi-a venit in momentul in care am gasit ascunse in casa (din motive lesne de inteles) cateva brevete din acea perioada, fie de pe frontul de est, fie de pe cel cel de vest.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Paraipan
nou in forum
nou in forum
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Mar 2014, 01:25

Inapoi la Ordine, medalii si insemne militare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 3 vizitatori