complexitatea anilor 1914-1918

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: vlahul, berserkr

complexitatea anilor 1914-1918

Mesajde popoviciliza » 12 Sep 2017, 09:37

- sublinierile din textul citat îmi aparţin; remarc secţiunea de trench art (pentru colecţionarii interesaţi, este relavant că selecţia este făcută de specialişti avizaţi, o bună ocazie pentru conturarea opţiunilor legate de colecţia personală) şi faptul că secţiunea de bijuterii este rodul unui concurs (am convingerea că formatul finanţării a determinat această opţiune), o demonstraţie că se poate -

Deschiderea expoziției „CAMERA LUCIDA” – O privire asupra Marelui Război prin bijuteria contemporană
MNIR, 08.09.2017

„Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, în perioada 13-30 septembrie 2017, expoziția temporară „CAMERA LUCIDA” – O privire asupra Marelui Război prin bijuteria contemporană, semnată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național.
Vernisajul va avea loc miercuri, 13 septembrie 2017, ora 16:00, la sediul MNIR din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.
„CAMERA LUCIDA” este un nou proiect lansat de Assamblage – Asociația Natională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, în perioada 2017 – 2018, dedicat comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial, precum și Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale [...].
Expoziția este, de asemenea, în strânsă legătură cu expoziția temporară „România în Marele Război,” organizată de MNIR, dedicată comemorării centenarului intrării în război a Regatului României, dar şi a situaţiei din Transilvania, Bucovina şi Basarabia. Dramatismul şi complexitatea epocii anilor 1914-1918 sunt redate în cadrul expoziției prin documente oficiale şi private, presă, hărți, afișe de propagandă, fotografii, cărți poștale, scrisori, jurnale, armament, uniforme și accesorii, ordine, decorații, insigne, brevete, picturi, desene, bancnote, mărci poștale, multe dintre ele expuse pentru prima oară. Diverse obiecte de uz practic sau decorative din categoria “trench art” (arta din tranșee) realizate de soldați din tuburi de obuze, cartușe sau grenade, cu scopul de a le vinde în schimbul alimentelor sau pur și simplu pentru a se relaxa, sunt și ele prezente în expoziție – sfeșnice, brichete, scrumiere. Tabloul complet este oferit de reconstituirea unui tranșeu ce prezintă armament din dotarea Armatei Române, lăzi de muniție, ladă de campanie cu bunuri capturate de la inamic, cuib de mitralieră, periscop pentru observarea inamicului, post de comandă și multe alte efecte militare.
Expoziția „CAMERA LUCIDA” prezintă două instalații interactive de bijuterie contemporană și include o selecție curatorială a expoziției „Room 40 – Descifrarea designului contemporan”, prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției centrale Romanian Design Week 2017. Proiectul aduce laolaltă peste 30 designeri români și internaționali, din SUA, Costa Rica, Coreea de Sud, Franța, Spania, Mexic, Finlanda, Italia etc, selectați în urma unui concurs internațional de proiecte [...]
Expoziția este deschisă la MNIR în perioada 13-30 septembrie 2017 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00 [...].”
CL-afis-723x1024.jpg
http://www.mnir.ro/deschiderea-expoziti ... temporana/
Nu aveti permisiunea de a vizualiza fisierele atasate acestui mesaj.
popoviciliza
******
******
 
Mesaje: 1848
Membru din: 16 Feb 2014, 18:07

Inapoi la Istorie / arheologie / muzee

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator

cron