Pagina 1 din 1

Sistem rating/reputatie utilizatori

MesajScris: 12 Iun 2008, 10:20
de Adminus Maximus
Am instalat un sistem prin care utilizatorii pot sa-si acorde puncte in functie de activitatea de pe forum. De ex. daca cineva v-a ajutat la o identificare, sau a scris intr-un topic o informatie pe care o considerati foarte utila, puteti sa-i multumiti dandu-i un punct (un vot pozitiv). La fel, daca de ex. sunteti nemultumit de atitudinea unui utilizator, puteti sa-i acordati un vot negativ (sa-i luati un punct).

Pentru asta trebuie sa dati click pe acele semne (+/-) pe care le vedeti la fiecare utilizator deasupra sumei de lei virtuali acumulati. Se va deschide o noua fereastra unde va trebui sa selectati votul pozitiv/negativ si puteti sa scrieti si un mesaj prin care sa motivati votul (optional).

Atentie - pentru ca sa nu se abuzeze de sistem - de fiecare data cand acordati un vot pozitiv, vi se scade un punct din punctajul (voturile) pe care le-ati acumulat pana la acel moment. La profilul fiecarui utilizator se va putea vedea cate voturi a primit. Fiecare utilizator porneste cu 5 puncte. Dupa 5 voturi utilizatorul primeste o stea aurie. Numarul de stele se mareste in functie de voturile primite si dupa ce utilizatorul a acumulat 50 de puncte, primeste o stea aurie mai mare. La fel dupa 100, respectiv 200 puncte.

Daca primiti un vot de la cineva care are un punctaj mai mare ca dvs., atunci nu veti primi 1 punct ci 1.1, sau mai mult, in functie de punctajul celui care va da votul.

Daca un utilizator acumuleaza peste 5 voturi negative, va fi suspendat de pe forum. Daca cineva a ajuns cu punctajul la zero, atunci nu mai poate acorda puncte pentru altii. Cand punctajul unui utilizator a ajuns la -1 (minus 1), primeste automat o stea rosie. Asta inseamna ca este pasibil de suspendare, daca pana la acel moment a primit 5 voturi negative.


Daca aveti nelamuriri/intrebari, va rog sa scrieti aici.

MesajScris: 12 Iun 2008, 11:03
de amonra
Dupa cat timp se poate vota din nou un utilizator ?
E o regula in cazul in care ai votat pozitiv si vrei sa-ti iei punctul inapoi ? :lol:

MesajScris: 12 Iun 2008, 11:19
de Adminus Maximus
amonra scrie:Dupa cat timp se poate vota din nou un utilizator ?
E o regula in cazul in care ai votat pozitiv si vrei sa-ti iei punctul inapoi ? :lol:


Daca ati votat din greseala, atunci ma anuntati pe mine si anulez.

Valabil pt. toata lumea:
Va rog sa nu dati puncte aiurea, asa din joaca. Nici din "test". Sistemul e testat deja si e perfect functional.

MesajScris: 12 Iun 2008, 11:33
de Tudor C
Ar fi fost interesant sa poata vedea si ceilalti de la cine a primit o persoana voturile si pentru ce, nu doar moderatorii si administratorii. :(

MesajScris: 12 Iun 2008, 11:35
de Adminus Maximus
Se poate vedea, incercati acum.

MesajScris: 12 Iun 2008, 11:38
de amonra
Merge, depun marturie in acest sens.
Sub + - apar "votes" ca si link, in caz ca cineva a votat.
Acolo apare lista cu de la cine, topicul pentru care a fost dat calificativul.

MesajScris: 12 Iun 2008, 13:27
de Tudor C
Da, acum functioneaza, dar prima data cand am incercat, inainte sa postez mesajul anterior, aparea un alt mesaj in care era specificat ca doar moderatorii si administratorii puteau vedea ce s-a scris la voturile respective.
Oricum, foarte buna ideea. Atfel putem sa-i sanctionam pe cei ce depasesc limitele bunului simt sau sa-i apreciem pe cei capabili sa ajute.