Kenia - noi emisiuni monetare

Monede Romania, monede straine

Moderatori: vlahul, berserkr

Kenia - noi emisiuni monetare

Mesajde Yu_L.Yan » 13 Dec 2018, 00:09

Kenya a renunţat la imaginile cu preşedinţi de pe monedele sale emise recent, în încercarea de a preveni glorificarea acestora, informează BBC.
Monedele anterioare prezentau imaginile celor trei foşti preşedinţi ai ţării, Jomo Kenyatta, Daniel arap Moi şi Mwai Kibaki, însă mulţi kenyeni vedeau în acest design al monedelor o încercare a foştilor lideri politici de a se autopromova şi de a întruchipa statul.
Noile imagini de pe monede aduc un omagiu faimoasei faune sălbatice a ţării, care include lei, elefanţi, girafe şi rinoceri.
Preşedintele Uhuru Kenyatta - fiul primului lider al Kenyei, Jomo Kenyatta - a declarat că noile monede reprezintă "o mare schimbare" şi arată că "naţiunea kenyană a parcurs un drum lung".
Toţi cei trei predecesori ai actualului preşedinte şi-au imprimat imaginea pe monede în timpul mandatelor lor.
Kibaki, care a câştigat alegerile în 2002, punând astfel capăt celor 24 de ani de când Moi se afla la conducerea ţării, şi-a încălcat promisiunea de a nu-şi imprima imaginea pe monede.
Presiunea puternică din publicului a condus la o nouă Constituţie, adoptată în 2010, pentru consolidarea democraţiei şi a drepturilor omului, în care se afirmă că monedele "nu trebuie să poarte chipul vreunei persoane".
Banca Centrală a Kenyei a respectat această cerinţă în cazul monedelor şi va face, probabil, acelaşi lucru atunci când va imprima noi bancnote. AGERPRES

Sursa:
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/kenya ... 06909.html
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Avatar utilizator
Yu_L.Yan
******
******
 
Mesaje: 1497
Membru din: 10 Noi 2005, 18:58
Localitate: Yassi

Inapoi la Discutii - monede moderne

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 3 vizitatori