Monede DACICEDin ce vad nu-mi par suspecte. Dar poate le-a vazut in mana si-a observat mai multe particularitati care nu apar in poza.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir, meiri ok minni mögu Heimdallar; viltu, at ek, Valföðr! vel framtelja forn spjöll fíra, þau er fremst um man.
monede daciceedit
Ultima oara modificat de florinanton pe 11 Iul 2012, 08:32, modificat 1 data in total.
monede daciceedit
Ultima oara modificat de florinanton pe 11 Iul 2012, 08:29, modificat 1 data in total.
monede daciceceltica divizionara
Mi mi se pare autentica si mai frumoasa decat media. Crapaturile sunt si ele un semn de autenticitate dupa parerea mea. Cred ca-s datorate cristalizarii in timp.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir, meiri ok minni mögu Heimdallar; viltu, at ek, Valföðr! vel framtelja forn spjöll fíra, þau er fremst um man.
da, piesa e frumoasa si la prima vedere autentica , in cateva zile o voi putea studia mai in detaliu, dar pana atunci am in continuare un semn de intrebare asupra acestor fisuri care sunt doar pe o parte a piesei .... imi imaginam ca ar fi trebuit sa fie pe ambele fete !
Aliajul (prepomderent argint ) din care sunt realizate monedele antice are (in majoritatea cazurilor ) capacitatea de a fi casant . Denarii romani se "spargeau" pe muchie in timpul baterii , iar la dacice adeseori se intalnesc piese cu bucati desprinse prin "spargere" . Aceasta caracteristica a fost o perioada un bun reper asupra originalitatii ( si este inca , dar trebuie studiata cu mai multa precautie ). Initial , falsurile moderne erau realizate din argint care nu prezenta aceasta caracteristica , dar ulterior falsificatorii au reusit sa imite si acest lucru adaugand aliajului un procent mai mare de zinc (sper sa fi retinut bine metalul ). Despre moneda de mai sus si eu cred ca este autentica .
infoce parere aveti despre cele doua monede ? falsuri ?
Sunt mai multe elemente care duc catre falsuri , decat spre piese autentice . Eu cred ca sunt falsuri .
Imi dau si eu cu parerea
Mie in special la cea mica parca nu imi pare natural luciul acela, desi ar putea fi si de la poza. Si parca nici contrastul nu este prea bun la cea mica pe avers iar la cea mare pe revers mai mult. Care ar mai fi alte elemente care sa incline balanta intr-o parte sau alta? Poate ar ajuta si o greutate, vad ca cele doua au diametre diferite.
Inapoi la Discutii - monede antice Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 0 vizitatori |
||