insignele RPR "... de frunte"Moderatori: vlahul, berserkr, Alex Am adaugat poza cu Sportiv MAI.
Lista arata cam asa acum (cele cu rosu sunt fara imagini): 1. Artilerist - varianta tunuri 2. Artilerist - varianta tunuri + grenada 3. Artilerist AA - varianta tunuri + senm aviatie 4. Artilerist AA - varianta tunuri 5. Automobilist 6. Aviator 7. Cercetas 8. Constructor 9. Constructor Cai Ferate 10. Elev - varianta albastru 11. Elev - varianta negru 12. Feroviar - varianta negru 13. Feroviar - varianta albastru 14. Genist - varianta lopata si tarnacop 15. Genist - varianta lopata, tarnacop si grenada 16. Gospodar 17. Granicer 18. Infanterist 19. Ingrijitor cai 20. Marinar 21. Mitralierist - varianta rosu 22. Mitralierist - varianta negru 23. Tanchist 24. Tehnician 25. Transmisionist - varianta cu fulgere 26. Transmisionist - varianta cu fulgere si grenada 27. Sanitar 28. Vanator de Munte - varianta verde 29. Vanator de Munte - varianta negru 20. Veterinar MAI 1. Cavalerist 2. Cercetas 3. Granicer 4. Gospodar 5. Infanterist 6. Marinar 7. Tragator 8. Sanitar 9. Sportiv 10. Tehnician 11. Veterinar
In seara asta ma uitam prin niste mape unde mai am documante vechi si am gasit acest brevet, am zis sa il postez deoarece are legatura cu topicul.
lista actualizatapostez aici o lista actualizata luand in calcul si lista de aici. pentru cele bolduite exista deja o fotografie postata in acest topic:
MApN: 1. sportiv 2. vanator de munte (verde) 3. aviator 4. aviator (varianta un pic mai mare si aripile diferite) 5. marinar (albastru) 6. marinar (bleu) 7. consfatuiri 8. elev (albastru) 9. veterinar 10. ingrijitor cai 11. gospodar 12. cercetas 13. sanitar 14. infanterist 15. mitralierist (rosu) 16. constructor 17. genist 18. feroviar (negru) 19. tehnician 20. automobilist 21. marinar (negru) 22. transmisionist 23. tanchist 24. artilerist (tunuri + semn infanterie) 25. artilerist 26. artilerist AA 27. artilerist AA (doar tunuri) 28. constructor cai ferate 29. elev (negru) 30. feroviar (albastru) 31. genist (cu semn de infanterie, lopata si tarnacop) 32. mitralierist (negru) 33. transmisionist (fulgere si grenada) 34. vanator de munte (negru) 35. granicer (?!) MAI: 1. consfatuiri 2. granicer 3. cavalerist 4. gospodar 5. cercetas 6. sanitar 7. tragator 8. infanterist 9. tehnician 10. sportiv 11. veterinar 12 marinar (?!) Ultima oara modificat de berendei pe 01 Apr 2011, 14:32, modificat 1 data in total.
...MApN:
1. sportiv 2. vanator de munte (verde) 3. aviator 4. aviator (varianta un pic mai mare si aripile diferite) 5. marinar (albastru) 6. marinar (bleu) 7. consfatuiri 8. elev (albastru) 9. veterinar 10. ingrijitor cai 11. gospodar 12. cercetas 13. sanitar 14. infanterist 15. mitralierist (rosu) 16. constructor 17. genist 18. feroviar (negru) 19. tehnician 20. automobilist 21. marinar (negru) 22. transmisionist 23. tanchist 24. artilerist (tunuri + semn infanterie) 25. artilerist 26. artilerist AA 27. artilerist AA (doar tunuri) 28. constructor cai ferate 29. elev (negru) 30. feroviar (albastru) 31. genist (cu semn de infanterie, lopata si tarnacop) 32. mitralierist (negru) 33. transmisionist (fulgere si grenada) 34. vanator de munte (negru) 35. granicer (?!) MAI: 1. consfatuiri 2. granicer 3. cavalerist 4. gospodar 5. cercetas 6. sanitar 7. tragator 8. infanterist 9. tehnician 10. sportiv 11. veterinar 12 marinar (?!)
- cercetas de frunte M.A.I;
-veterinar de frunte M.A.I - doua variante de culoare; -consfatuirea fruntasilor pe trupe M.A.I; -transm. de frunte M.A.I.
Re: ...
13. transmisionist Ultima oara modificat de berendei pe 16 Noi 2011, 09:59, modificat de 2 ori in total.
Buna ziua, am urmarit acest topic cu un real interes, si vreau sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea piesa achizitionata chiar astazi: "Transmitionist de frunte M.A.I" . Am vazut ca acesta insigna este chiar ultima adaugata la lista acestei serii. Stiu ca s-a mai discutat de altfel si de variante ale acestor insigne. Dupa cum se poate observa, insigna mea are literele M.A.I din email albastru, iar cea a domnului catalin.g are literele din email negru. Poate fi considerata varianta ? A mai vazut cineva acest model cu email albastru ? Astept cu nerabdare si alte imagini sau informatii despre aceasta minunata si iata, inca misterioasa serie. Cu stima, Vlad !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IN FIDE SALUS
...buna ziua!
felicitari pentru achizitie. eu personal am vazut si am avut in mana ambele modele. dupa parerea mea nu cred ca ar putea fi considerate variante. important este sa existe in colectie o insigna cu MAI si una fara. cred ca la stabilirea variantelor conteaza mai mult culoarea de pe scut, asa cum este de exemplu la cea de vanator de munte: exista varianta cu scut verde si varianta cu scut negru. la fel la elev si mai sunt cateva exemple. la marinar exista chiar 3 culori diferite la scut (le-am avut in mana personal pe toate prin amabilitarea unui colectionar caruia ii mai lipsesc doar cateva din serie).
Inapoi la Ordine, medalii si insemne militare Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator |
||