Buna ziua .Rog colegii să-și expună părerea despre piesa afișată (reeșind din situația că mai apar și piese false)
Tot odată gog și o evaluare a piesei.
Mulțumesc mult.
Ordinul Regina Maria.Moderatori: vlahul, berserkr, Alex
7 mesaje
• Pagina 1 din 1
Ordinul Regina Maria.Buna ziua .Rog colegii să-și expună părerea despre piesa afișată (reeșind din situația că mai apar și piese false)
Tot odată gog și o evaluare a piesei. Mulțumesc mult.
Re: Ordinul Regina Maria.Mie mi se pare bună. Dacă mai găsiți și o panglică pentru ea - veți avea o piesă frumoasă.
Re: Ordinul Regina Maria.Mulțumesc mult.
Re: Ordinul Regina Maria.Să nu deschid alt topic - putea să fie acordată Crucea Regina Maria cu o astfel de panglică, model austriac?
O fi originală panglica din poză sau e de la o piesă austriacă?
Re: Ordinul Regina Maria."La capătul de sus al brațului vertical crucea avea o toartă metalică de 5 mm de care era prins un inel oval de 20 mm, prin care se trecea panglica Ordinului, de culoare portocalie pentru toate clasele.Ordinul „Crucea Regina Maria” clasa I se purta la gât, iar clasele II și III pe piept." Wikipedia.
"Printr-un decret regal din 19 decembrie 1938, ordinele acordate în timp de război primeau două benzi aurii pe marginile panglicii, cu lățimea de 3 mm. Ordinele acordate femeilor se puteau purta și cu fundă, în locul panglicii clasice." (Din saptamanalul Viata medicala.) Dumneavoastra ati pus o intrebare.Va pun si eu una:Cum va dati seama ca panglica e un model austriac? Culoarea pare ok... Pe Forum e si o discutie interesanta despre ordin... viewtopic.php?f=15&t=4280&start=0
Re: Ordinul Regina Maria.Multumesc pentru raspuns.
Crucea Regina Maria putea fi acordata si aliatilor, dar tot cu panglica pliata obisnuit, asa cum e in poza dvs. Ma refeream la modul austro-ungar-sarbesc de pliere a panglicii. Putea sa fie decorat un sarb cu Crucea Regina Maria? La asta ma refeream.
Re: Ordinul Regina Maria.Multumesc si eu pentru raspuns! Acum am inteles! Era vorba despre modul de pliere a panglicii...
Cred ca un militar strain poate fi decorat de o țarã pentru care lupta(a se vedea cazul ordinului polonez "Virtuti Militari" acordat ofiterilor si soldatilor de alta nationalitate).Posibil ca si Legea 29 din 2000 privind decoratiile sa aiba la baza o traditie veche militara in care e decorat cel care aduce un serviciu tarii respective,indiferent de nationalitatea lui(art.3/3). In fine,neavand nici o certitudine,risc sa-mi prind urechile, rationand mai mult cu presupuneri...Sunt si eu curios sa vad daca vreun coleg de forum va raspunde.Intrebarea e foarte interesanta! Multumesc pentru fotografiile cu decoratii pliate in modul austro-ungar!
7 mesaje
• Pagina 1 din 1
Inapoi la Ordine, medalii si insemne militare Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator |
||