Se confirma teoria mea : seriile mici au desenul mai mic dacat seriile mari
B0001 emisa in 1966 este mai mica decat B0064 emisa probabil cativa ani mai tarziu.
falsuri la piesele romanestiModeratori: vlahul, berserkr, Adminus Maximus Re: falsuri la piesele romanestiSe confirma teoria mea : seriile mici au desenul mai mic dacat seriile mari
B0001 emisa in 1966 este mai mica decat B0064 emisa probabil cativa ani mai tarziu.
Re: falsuri la piesele romanestiMai am si una cu seria B01010, sunt aceeasi diferente la dimensiunea desenului si acolo, 3mm pe orizontala si cam 1mm pe verticala. Se vede destul de bine si diferenta la culoare. Daca s-a intervenit pe design in timp, ma mir ca nu au aparut probleme la magazine la plati si nu au fost chemati militienii fecvent, cu suspiciune de bancnota falsificata.
In 2008 cand a aparut noua bancnota de 10 lei, am vazut pe viu cum a fost retinuta o persoana la casa intr-un supermarket si s-a chemat politia pentru ca respectivul a vrut sa plateasca cu bancnote de 10 lei noi si angajatii magazinului au fost convinsi ca sunt falsuri.
Re: falsuri la piesele romanesti100 lei 1932 - fals nemagnetic, cu un sunet infundat, care numai de argint nu e.
In plus, muchia - foarte prost realizata.
Re: falsuri la piesele romanestiFost procuror prins cand folosea bani falsi.
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/fost- ... 38647.html ![]() http://coinsandliterature.blogspot.com/ ![]() "Stiu marii paznici unde ne aflam? Abia iesiti din scutecele humii, Ne-am catarat pe-acoperisul lumii Si pe taisul evului umblam."
Re: falsuri la piesele romanestifierbinte, diicot
Mediafax, 24.06.2020 Cosmin Pirv <<Cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume şi cel care a reuşit să producă cele mai bune falsuri din istoria României a fost prins de poliţişti. Grupul pe care acesta îl coordona a falsificat bancnote de 100 de lei, în valoare de 1,7 milioane de lei. Potrivit unui comunicat al DIICOT; poliţiştii au făcut miercuri cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în Buşteni într-un dosar de falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, complicitate la punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Acţiunea a vizat trei persoane care au constituit în primavara anului 2014 un grup care îşi desfăşoară activitatea şi în prezent şi care ar fi falsificat 17.065 bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei. Liderul grupului avea rolul de a-i coordona pe ceilalţi membri, fiind implicat în procurarea de materiale şi instrumente necesare falsificării, în falsificarea de monede şi punerea acestora în circulaţie, inducând astfel în eroare mai multe persoane. „În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că, într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reuşit să producă cele mai bune falsuri din istoria României şi să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, se arată în comunicat. Potrivit procurorilor, falsurile erau aproape imposibil de identificat. „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă au desfăşurat activităţi de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere, iar ca urmare a calităţii superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer şi având imitate toate elementele de siguranţă destinate publicului (inclusiv microperforaţiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care îşi schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), fals aproape imposibil de identificat de către persoanele care intră în posesia acestora, din acest motiv a fost denumit generic <SUPER LEU>”, se mai arată în comunicat. Cele trei persoane vor fi duse la DIICOT pentru audieri.>> https://www.mediafax.ro/social/cel-mai- ... U28haXTMWU
Re: falsuri la piesele romanestiInca nu mi-e clar daca le tiparea pe plastic sau pe un soi de hartie.
De la televizor am inteles ca folosea um fel de hartie. Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete. Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava, Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Re: falsuri la piesele romanesti... pe plastic
Re: falsuri la piesele romanestiGRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN FALSIFICARE DE MONEDĂ, DESTRUCTURATĂ
Sursa: IGPR 24 Iunie 2020 <<Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității orgnizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune. Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au indisponibilizat, în urma perchezițiilor, mai multe echipamente utilizate la falsificarea bancnotelor și bancnote falsificate prin intermediul acestor dispozitive. În fapt, în primăvara anului 2014, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional și astfel, ar fi falsificat 17.065 de bancnote din cupiura de 100 de lei. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.706.500 de lei. Liderul grupului infracțional ar fi avut rolul de a procura materiale și instrumente necesare falsificării, ar fi fost implicat în falsificarea de monede și, ulterior, ar fi pus banii în circulație, inducând astfel în eroare mai multe persoane. Într-un interval relativ scurt de timp, persoana în cauză ar fi reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. Astfel, datorită calității superioare a reproducerii (bancnotele fiind realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului), falsul ar fi fost aproape imposibil de identificat de către persoanele care ar fi intrat în posesia bancnotelor, fiind denumit generic „SUPER LEU”. Evoluția acestui tip de fals la nivelul anului 2014 a fost una spectaculoasă, fiind pentru prima dată în istoria falsului de monedă din România când acesta ar fi fost identificat în circuitul financiar, cu precădere în centrele de procesare de numerar, ceea ce ar fi îndepărta practic momentul punerii în circulație de momentul identificării bancnotei. În toate situațiile în care erau identificați martori (casieri ai unităților comerciale sau alte altor instituții financiare – bănci comerciale), nici unul dintre aceștia nu ar fi putut oferi date concrete întrucât nu și-ar fi dat seama, la momentul încasării, că bancnota ar fi un fals. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., vor fi conduse, pentru audieri, 3 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Europol, al polițiștilor din cadrul Institutului Național de Criminalistică, al specialiștilor din cadrul Băncii Naționale a României și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.>> https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/g ... tructurata
Re: falsuri la piesele romanesti... a doua zi după eveniment am fost la BNR să schimb un polimer de 100 lei și am remarcat cu mirare că mi-au verificat la lupă unul dintre colțuri, pe una dintre fețe (până acum verificarea se facea numai la deterioarte și numai pe mașina Giesecke&Devrient pentru recirculare, aia care este și la bănci): de aceea am prins imediat vestea, că se lega.
https://www.bnr.ro/DocumentInformation. ... rectLink=1
Re: falsuri la piesele romanestiDespre care 100 lei falsificata este vorba? Cea cu coroana la stema sau cea cu stema veche?
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
Re: falsuri la piesele romanesti... dacă grupul e din 2014...
Re: falsuri la piesele romanestiBună ziua!
Prin 2006 am achiziţionat o monedă de 20 lei 1906, pe care am apreciat-o ca fiind o reproducere. Am regăsit-o acum cîteva săptămîni, cînd am făcut un "tur" al colecţiei, şi mi-a ridicat totuşi cîteva semne de întrebare. Are o execuţie îngrijită - literele şi cifrele sînt drepte, iar la părul lui Carol se văd şuviţele, cel puţin în zona cefei. Mai mult, am făcut ceva verificări şi nu am găsit ceva asemănător. Pare a fi din bronz, are diametrul de 21 mm, grosime de 1 mm, greutate 3,78 grame. Muchia are zimţii drepţi, AV-RV la aprox.90 grade. Suprafaţa a fost acoperită cu un material galben, care a început să se cureţe mai ales în zonele înalte şi să prindă o nuanţă roşiatică. Să fie o probă?
Re: falsuri la piesele romanesti
Da. Proba 061.1.5 din Schaffer/Stambuliu. Prea des întâlnită și tare neîngrijit bătută, dar probă până la dovezi contrarii. "Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Re: falsuri la piesele romanestiMulţumesc mult pentru amabilitate!
Re: falsuri la piesele romanestiFals dupa proba monetara de 5 lei 1922 ( femeia la izvor )
Seller ( kingl-7483 , Rusia) https://www.ebay.com/itm/Coin-5-lei-192 ... Swt4xfNkLu
Inapoi la Falsurile de pe piata Cine este conectatUtilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator |
||